Afsluiting van het jaar

IMG_4262

Click here for English

Lieve ESV’er,

Wat hebben we een bijzonder jaar meegemaakt. Het enthousiasme spatte er in het begin direct vanaf, want wat een gave dingen zouden we mee gaan maken. De commissies waren razendsnel gevuld en al deze leden stonden klaar om een stapje extra te zetten tijdens het VIe lustrumjaar van de ESV Nijmegen. De lustrumcommissie was al een half jaar druk bezig en zette zich nog een jaar lang volop in om een geweldige week voor iedereen te organiseren. Ook de studiereiscommissie liet zich van haar beste kant zien en verzorgde de allereerste reis buiten Europa: naar het prachtige Bangkok. De congrescommissie liet het achterste van haar tong zien op de ALV en overtuigde de leden van de ESV om het lustrumcongres op een externe locatie te bezoeken. Maar ook alle andere commissies werkten hard en zorgden er voor dat er elke week weer leuke en originele activiteiten waren waar elk ESV lid van kon genieten. Het eerste half jaar zat bomvol gezellige activiteiten en genoeg borrels. En er was uiteraard nog genoeg tijd en animo over voor de formele activiteiten. Zo waren er boottochten, diners, inhousedagen, lunchlezingen en de eerste alumni netwerkactiviteit: de ESV en haar leden lieten zich overal van hun beste kant zien.

Ons prachtige lustrumjaar kreeg helaas een hele andere wending: het jaar waarin COVID-19 uitbrak, het jaar waarin iedereen voor het eerst een quarantaine meemaakte en het jaar waarin de ESV alles plotseling over een andere boeg moest gooien. Maar we hebben er samen alles aan gedaan om er alsnog een geweldig jaar van te maken. De commissies aarzelden niet om hun activiteiten op een alternatieve wijze te organiseren: eerst online en daarna in kleine groepen. Veel leden lieten hun gezicht zien op deze alternatieve activiteiten. Wie had ooit gedacht dat het zo gezellig kon zijn, in je eentje voor een laptop met een drankje? Namens mijn bestuur wil ik iedereen bedanken, de leden, de commissieleden, de Raad van Advies en alle andere mensen die klaar stonden om ons te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Vol trots hebben wij kunnen zien hoe veerkrachtig de ESV en haar leden zijn en hebben wij van het eindeloze geduld en de steun die deze leden ons brachten kunnen genieten. Het was misschien niet het jaar wat we voor ogen hadden, maar ik kan er met een grote glimlach op terugkijken en vol trots zeggen dat het een enorm geslaagd jaar was.

Ik wil jullie allen bedanken voor jullie enthousiasme, jullie inzet, jullie begrip en jullie geduld. Laten we er volgend jaar net zo een prachtjaar van maken, ditmaal met een geweldig lustrum!

Namens het XXXIste bestuur der ESV Nijmegen,

Mandy Versteeg

Voorzitter 2019-2020