Barcelona ervaring

Ik ben al een paar weekjes terug van mijn exchange naar Barcelona maar kijk nog steeds terug op een heel leuk avontuur het afgelopen half jaar.

Voor mijn exchange ben ik naar de Pompeu Fabra University in Barcelona gegaan en heb daar vakken gevolgd die aansloten op mijn curriculum. De universiteit hanteert een iets ander systeem dan dat wij op Radboud gebruiken. Je zat in kleinere groepen zodat de interactie tussen professor en student groter was. De professoren waren ook allemaal heel vriendelijk en toegankelijk om je te helpen.

Maar het leukste van de hele exchange waren toch wel de mensen die je daar leert kennen en stad die je gaat verkennen. Iedereen is heel erg open om nieuwe mensen te leren kennen en samen leuke dingen te doen. Zo heb ik mensen leren kennen vanuit de hele wereld. Van gewoon uit Nederland en Europa tot aan Canada, waar ik nog steeds contact mee heb. De kleine cultuurverschillen onderling waren dan ook altijd het leukste om mee te maken en van te leren.

Het leven in Barcelona zelf is ook echt heel fijn. Iedereen is een stuk minder gehaast en van de tijd dan dat we hier in Nederland zijn. In het begin was dat wel even wennen dat alles iets langzamer gaat en je overal de tijd voor moet nemen maar na een tijdje wen je daar wel aan. Daarnaast kan je natuurlijk heerlijk op het strand liggen en genieten van de zon en wanneer het weer wat kouder wordt, de stad gaan verkennen. Er is zoveel leuks te zien en te beleven, zodat het nooit saai is om door de stad te lopen. Zo heb ik natuurlijk ook alle toeristische dingen gedaan en gezien die niet mogen ontbreken aan een tripje Barcelona. Zoals de bekende Sagrada Familia, Camp Nou en Casa Battló. Daarnaast werden er ook altijd veel tripjes georganiseerd naar de omliggende stadjes of ging ik zelf met een groepje wat leuks doen. Maar je hoeft je nooit te vervelen tijdens je exchange.

Ik kan iedereen die aan het twijfelen is om te gaan het zeker aan te raden om toch te doen, want ik ga deze ervaring nooit vergeten!!

 

Christina Seelen