iTrainee

ITrainee zoekt pas afgestudeerde Bachelor- en Masterstudenten die interesse hebben om SAP consultant te worden. Als SAP consultant ben je verantwoordelijk voor het functionele/bedrijfskundige aspect en dus in mindere mate actief met de techniek zelf. In de meeste gevallen word je de functionele specialist in een van de modules van SAP. Ook voor de meer technisch georiënteerde mensen is er voldoende werk in de SAP wereld.

SAP wereldwijd

SAP is in Europa de grootste leverancier om alle processen binnen bedrijven en overheden te automatiseren en behoort tot de drie grootste softwarebedrijven ter wereld. Zij zijn marktleider op het gebied van business softwareoplossingen, bijvoorbeeld op het vlak van Finance, Supply Chain, Management Informatie. SAP is wereldwijd het meest gebruikte ERP-pakket en grote organisaties zoals Philips, Unilever en PostNL werken met dit pakket. Er is veel vraag naar SAP professionals.

ITrainee SAP College

Binnen ITrainee hebben we ons eigen SAP College. Het intensieve traineeship, de SAP opleiding, duurt zo’n 3 maanden. In veel gevallen is dit een mooie aanvulling op de studie die je net hebt afgerond. Je leert de praktijk vanuit de bedrijfskundige kant en de functionele SAP kant. Wij verrijken jouw kennis met SAP kennis. Om echt goed te worden krijg je van ons een volledige opleiding en hierdoor krijg je ook de noodzakelijke technische kennis. Je bent dan SAP Consultant. De doelstelling is dat je bij een top 100-organisatie in dienst treedt na het traineeship.

Eenmaal gestart in je functie als SAP Consultant krijg je intensieve begeleiding en professionele coaching. Je wordt intensief begeleid tijdens de periode dat je wordt ingezet bij de klant. Wij zorgen er voor dat een Senior Consultant jouw dagelijkse steun en toeverlaat is. Daarnaast kijken wij zeer goed in wat voor een soort organisatie jij het beste tot je recht komt! Tijdens het traineeship wordt er iedere week een SAP test afgenomen om na te gaan of de kennis goed is overgekomen.

Is dit wat voor mij?

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een traineeship bij ITrainee? Op onze site (www.itrainee.nl ) staat alle informatie van studenten die jou voorgingen. Nog steeds vragen? Neem contact met ons op en dan kijken we samen of je geschikt bent voor een traineeship.

Vooropleiding

Je hebt met goed gevolg een Bachelor- en Masterstudie afgerond. De voorkeur gaat uit naar mensen met een vooropleiding op het gebied van Finance, Bedrijfskunde, Logistiek of vergelijkbare studies.  En je Nederlands moet goed zijn.

Alleen met een IT-opleiding?

Je hoeft voor een SAP traineeship zeker geen speciale IT-opleiding gedaan te hebben. Het kan uiteraard wel, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Een sterke BETA aanleg en affiniteit met het IT-vak zijn wel belangrijk. Ook kandidaten met proceskennis en IT-affiniteit zijn van harte welkom. De rest spreken we samen door.

IT alleen voor nerds?

Nee zeker niet, dit is een achterhaalde gedachte. Bedrijven vragen steeds meer naar adviseurs die zowel de processen kennen als SAP inhoudelijk. Met deze combinatie, die wij je bieden, word jij bijzonder. Belangrijk is dat je goed kunt communiceren, een goed voorstel kan maken en de (interne) klant kunt helpen met hun werk in SAP. Puzzelen en problemen oplossen worden zeer gewaardeerd!

Carrière in SAP

Werken in de SAP wereld is heel divers en je kunt er vele kanten mee op, zo ook Finance.

Maar wat voor projecten kun je dan zoal treffen?
Een retailorganisatie gaat een nieuw kassasysteem implementeren wat toegevoegd moet worden aan de huidige bedrijfsprocessen. Óf een grote bekende supermarkt wil meer en betere managementinformatie over de verkoopresultaten van haar honderden filialen. Óf de klant wil een nieuw stuk software ontwikkeld hebben en vraagt jou om samen met de gebruikers te definiëren wat er moet komen en hoe het er uit moet komen te zien. Jou wordt gevraagd om dit te realiseren!

Hoe definieer je dit proces en op welke manier geef je invulling aan de vertaalslag van dit proces met behulp van SAP. Zo zijn er nog veel meer projecten en opdrachten waar jij ingezet kan gaan worden. Dat kan op de terreinen Business Processen, Functioneel of Technisch. Uiteraard kan een combinatie van deze mooie vakgebieden ook!

Wat onze Trainees het meest op prijs stellen? Je krijgt een opleiding, een inkomen en een baan. Uiteraard word je goed begeleid. Deze succesvolle aanpak van ITrainee zorgt ervoor dat jij een mooie carrière in het vooruitzicht hebt in het SAP vak.

En nu

Leuk dat ITrainee je een verhaal vertelt, maar lees hieronder het verhaal van Thomas eens.

Of van Dick, Esra, Bas, Remco, Stefan of..... misschien straks jouw verhaal wel?!

Zie www.itrainee.nl

Direct meer weten? Neem contact op met Inge Luyben-van der Heijden (06-15495429) of recruitment@itrainee.nl.