De eerste tentamenweken

succes

Click here for English

De tentamens zijn vandaag nét begonnen. Om jullie wat moed in te praten voor de komende twee weken, vertellen de leden van het XXXIIste bestuur jullie graag hoe hun tentamenweken er vaak uit zien. 

 

Adinda

De afgelopen zeven weken waren qua colleges en werkgroepen voor mij een stuk rustiger dan de afgelopen drie jaar. Dit blok had ik namelijk geen vakken die ik nog moest volgen. Afgelopen juli heb ik namelijk mijn bachelor afgerond, en daarom vond ik het dit blok tijd om even geen vakken te volgen.  

Wel weet ik hoe het is om tentamenstress te hebben, nachten door te halen, in de UB te zitten met weinig slaap en te veel koffie. Daarom wil ik jullie allemaal heel veel succes wensen deze tentamenweek, het is voorbij voordat jullie het doorhebben. Weet dat de ESV-kamer ook in de tentamenweek geopend is als je de behoefte hebt aan een kopje koffie of thee! 

 

Sophie

Normaal gesproken bestaat de tentamenperiode voor mij uit twee weken lang een plek in hetStudycentervan het EOS-gebouw bezet houden. Studeren noem ik dat ook wel, maar stiekem is het twee weken lang af en toe mijn boeken voor 15 minuten openslaan om vervolgens toch maar even een bakje koffie of thee te halen op de ESV-kamer. Eénmaal op de kamer is er geen ontkomen aan een praatje met de vriendelijke gezichten die ook héél even langskomen om even tot rust te komen van het harde studeren.  

Komende weken staan mij twee tentamens te wachten die ik beide voor de derde keer zal maken. ‘Driemaal is scheepsrecht!, zegt men wel vaak. Daarom neem ik me voor om deze tentamenweek mijn boeken eens langer dan 15 minuten open te slaan zodat ik niet een vierde keer voor de vakken ‘Corporate Finance’ en ‘International Economics moet studeren.... 

Veel succes met jullie tentamens! 

 

Merijn

Tentamens zijn niet altijd een pretje. Ik zit nu in mijn derde jaar, dus ik heb er al wat meegemaakt. Sommige zijn natuurlijk goed te doen, maar af en toe zonk de moed me in de schoenen bij het onder ogen komen van het tentamen. Echter, dit jaar is het een beetje anders, aangezien door het online onderwijs er iets meer onzekerheid heerst over wat de tentamens nu gaan inhouden. Maar, dit komt misschien ook omdat ik dit blok wat minder met de stof bezig was dan andere jaren. 

Ik volg op het moment maar één vak, namelijk Economics & Sustainable Development. Ik ga hier nog hard voor aan de bak, maar ik heb wel vertrouwen dat het goed moet komen hiermee. Mijn grootste tips voor een tentamen maken is om je tijd te nemen en niet te gestresst te raken. Wanneer je wel gaat stressen maak je snel domme fouten en dat wil je natuurlijk niet! Een andere tip, die vooral handig is voor mensen die nog niet zijn begonnen met leren, is dat de ESV voor al haar leden gratis samenvattingen aanbiedt op de website. Download ze vooral!  

Iedereen nog veel succes met je tentamens! 

 

Shirlynn

In de afgelopen twee jaar van mijn bachelor was het altijd flink bikkelen voor mij om bij te blijven met alle tentamenstof. De eerste twee weken zijn altijd even genieten van de vrijheid en daarop volgend moet er flink ingehaald worden. Rond de tentamenweken was ik altijd meer in de study centre te vinden dan dat ik thuis was. Af en toe een koffietje halen bij de ESV-kamer en heerlijk klagen over hoe zwaar het allemaal is.  

Ondanks dat dit jaar er anders uitziet en je niet meer op de ESV-kamer kan zitten, staat er wel te allen tijde koffie en thee voor je klaar! Ook ik weet hoe het is om te moeten studeren in de coronatijd, aangezien ik momenteel studeer voor de vakken International Economics en Economics and Sustainable Development.  

Schroom niet om even langs te komen op de kamer voor een lekkere koffie en een koekje en veel succes met de tentamens 

 

Wouter

Allereerst wil ik jullie allemaal enorm veel succes wensen met de aankomende tentamens! Voor de één is het een volledig nieuwe ervaring, de ander heeft het al wat vaker meegemaakt. Desalniettemin zal dit een tentamenperiode worden die van iedereen aanpassingen vraagt. Weet dat iedereen hier last van heeft en er graag met je wordt meegedacht als je ergens tegenaan loopt. Ondanks dat er minder contact op de universiteit is, kun je je medestudenten altijd om hulp vragen! Ook kun je nog altijd de ESV-kamer binnenlopen voor advies of online via het Q&A platform op MijnESV. 

Iets waar ik zelf de afgelopen periode ook achter ben gekomen is dat het soms ook belangrijk is om even je hoofd leeg te maken. Loop in de middag bijvoorbeeld even een rondje door de buurt of bel even met een vriend of vriendin om hierna met een frisse blik weer te kunnen studeren. Vooral in een tijd waarin je misschien niet veel van je studentenkamer af komt is dit belangrijk. 

Ontzettend veel succes met de komende tentamens!