De skireis van 2017

Afgelopen week stond de eerste ESV-activiteit van 2017 op de planning; de ski-reis naar Superdévoluy. Zondag vroeg in de avond stapten we met 21 enthousiastelingen in de bus. Met een ritje van maar liefst 13 uur voor de boeg hadden we het geluk dat we de bus voor onszelf hadden. Voor sommigen bleek een beetje ruimte inderdaad niet verkeerd, aangezien zij wat moeite hadden met het bewaren van het evenwicht. Of dit lag aan onze favoriete buschauffeur Erik die iets rustiger moest doen of aan het boerenbridge achter in de bus mogen jullie zelf uitvogelen. Uiteindelijk werd het toch echt muisstil in de bus en hebben de meeste wel wat uurtjes slaap kunnen pakken.

Maar goed ook, want tijd om bij te komen van de reis was er niet. Na het droppen van de bagage en het wachten bij de skiverhuur konden we al snel de bergen in. Al snel bleek dat we dit jaar meer geluk hadden dan de vorige editie van de ski-reis; er waren veel meer pistes open! Dit zorgde voor veel meer afwisseling en zo kon er op alle niveaus geskied of gesnowboard worden. De echte pro’s kozen al snel voor de zwarte piste – die voor sommigen iets heftiger bleek dan gedacht – terwijl de beginners het rustig aan deden op de blauwe of groene piste en tips mochten ontvangen van de kenners.

Na een heerlijke dag in het zonnetje op de piste mochten we de appartementen gaan verkennen en ‘genieten’ van een koude douche. De skireiscommissie zorgde voor het eten: een culinair hoogstandje oftewel pasta spinazie met spek. Het gebrek aan warm water was echter niet het enige nadeel aan het appartementencomplex, zo was er ook de regel dat het vóór 10 uur rustig moest zijn op de gangen. Voor de ESV’ers echter geen probleem, het feestje werd gewoon verplaatst naar de kroegjes om de hoek en de après-ski werd hier voort gezet.

Na een redelijk goede nachtrust waren de meeste dinsdag weer vroeg uit de veren om de pistes onveilig te maken. Ondanks dat niet iedereen tegelijk op dezelfde pistes actief was, wist de groep zich rond de lunch altijd wel te vinden en werd er samen genoten van de beruchte pasta Carbonara of ander goed ski-voedsel. Het weer was op dinsdag niet ideaal, waardoor vele al rond de middag de warmte van de kroegjes opzochten. We kwamen samen in de Franse ‘malle babbe’, waar onze eigen Carmen ons voorzag van enkele Long Island Icetea’s tijdens de happy hours. ’s Avonds zorgde de commissie voor een spelletjesavond, die na tienen werd voortgezet in verschillende karaokebars waar het nog lang gezellig bleef.

Woensdagochtend was de grijze lucht gelukkig verdwenen en had deze weer plaats gemaakt voor de zon. Een perfect ski / snowboard dagje dus! ’s Avonds werd er na het eten nog een paar uurtjes lekker in de sneeuw gespeeld en werd het speelkwartier binnen voortgezet op de rodeostier. De weinig uurtjes slaap in combinatie met de actieve dagen begonnen hun tol te eisen, en de meeste zochten dan ook hun bed op. Voor sommige was dit echter te vroeg en werd het feestje voortgezet in de kroegjes, waar trouwens ook geslapen kon worden.

Op donderdag werd er opgeruimd en mochten we voor het laatst de piste op. ’s Avonds nog even met z’n allen uiteten zodat we met een volle maag weer in de bus konden. Helaas hadden we nu wel wat vertraging, te wijten aan het slechte weer in België of de vrouw achter het stuur. Uiteindelijk kwamen we ’s middags in Nijmegen aan en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde wintersport!

Door: Juul Driessen