Belastingdienst

Werken bij de belastingdienst

Controleren en overleggen het klokje rond

Accountants bij de Belastingdienst zijn gewone accountants die buitengewoon werk doen. Op basis van een aangifte beoordelen ze bijvoorbeeld de opgestelde financiële stukken, zoals de jaarrekening. Ze verzamelen input voor een behandelteam. Kijken of bedrijven zich houden aan gemaakte afspraken. Duiken (online) in de boeken en worden in uiteenlopende situaties als ‘rekenmeester’ ingeschakeld. En door ons populaire duaal leertraject zijn er veel jonge accountants binnen de organisatie. Zij starten meteen na hun vooropleiding met de opleiding accountancy en combineren dit met een baan bij de Belastingdienst.

Als accountant bij de Belastingdienst geef je met jouw kennis en kunde uitvoering aan de controle van (nieuwe) fiscale wet- en regelgeving en draag je bij aan een gezonde bv Nederland. Een interessante mix aan taken en verantwoordelijkheden, die wordt uitgevoerd door ruim 700 accountants. En die accountants zijn overal te vinden binnen onze organisatie. Natuurlijk als controller en heffingsspecialist. En er zijn ook accountants met een leidinggevende rol als teammanager. Of als klantcoördinator, die het aanspreekpunt is voor alle fiscale zaken van een onderneming. Ze zijn werkzaam bij de FIOD, bij de Douane en uiteraard bij Belastingen. En allemaal spelen ze een grote rol in het heffen, innen en controleren van belastingen. Maar er wordt meer van hen verwacht!

Vertrouwen als uitgangspunt

Door de introductie van het horizontaal toezicht moeten onze accountants steeds intensiever samenwerken met ondernemers. Het proces schuift naar voren: van controles en sancties achteraf, naar het bieden van inzicht en het maken van afspraken vooraf.
Als accountant moet je dus heel goed weten wat er speelt en steeds voorbereid zijn op onverwachte situaties. Er zijn immers talloze belastingwetten en honderdduizenden verschillende organisaties. Daar komt nog bij dat er sprake is van een toenemende internationalisering en dat er voortdurend nieuwe wetten en financiële producten ontstaan. Een veranderend speelveld is de enige constante in dit werk en als accountant acteer je daarbinnen continu snel en adequaat. Zo lever je een grote bijdrage aan een beter, gezonder en rechtvaardiger Nederland.

Veel buiten de deur

In de praktijk komt het erop neer dat onze accountants veel buiten de deur werken. Of het nu gaat om een controle bij een kwekerij, het voeren van gesprekken, overleggen over procedures, controleren van administraties of een spannende nachtelijke inval; onze accountants krijgen alle ruimte om te laten zien wat ze kunnen.

Geïnteresseerd?

Meer informatie over onze actuele vacatures, ontwikkelingen in het vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst vind je op werken.belastingdienst.nl. Ook kun je het laatste nieuws volgen via linkedin.com/company/belastingdienst of ons twitteraccount @BDCarriere.

 

Met meer dan 65 jaar ervaring in accountancy en belastingadvies, 18 vestigingen en 400 medewerkers, is mth sterk vertegenwoordigd in Midden en Noord-Nederland. Wij zijn specialist in financiële, fiscale- en juridische advisering, bedrijfsadvisering, financieringen, personeelsbeleid, corporate- en personal finance en recovery. Als lid van Moore Stephens zijn wij er ook voor advies over internationaal zakendoen.
Wij dragen bij aan persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed van ondernemend Nederland en onze medewerkers. Dit doen wij door hen te ondersteunen en te versterken middels hoogwaardige kennis, een groot zakelijk netwerk en betekenisvolle relaties. Wij bouwen relaties en creëren waarde!