ESV weekend

foto kennismakingsweekend

Click here for English

Na de dagen afgeteld te hebben, was het dan eindelijk zo ver: het ESV Weekend! Op vrijdag 11 oktober 2019 vertrok (bijna) iedereen vanuit het regenachtige, maar altijd zo mooie Nijmegen naar het verre Overasselt. Nadat deze wereldreis was afgerond en de bestemming bereikt was werden de speelkaarten al snel uit de tassen gehaald. De eerste potjes toepen werden gespeeld en de blikken Schultenbräu werden genuttigd.

Die eerste avond heeft de commissie voor bijna 60 hongerige studenten pasta carbonara gemaakt, waarna de pubquiz werd gestart. Deze pubquiz begon vrij normaal, maar eindigde in een verzameling van polonaises en Ajax-liederen. Zelfs de tafels en stoelen werden op een gegeven moment als dansvloer gebruikt. Een enkeling heeft na de pubquiz zijn bed opgezocht, de rest heeft nog even gekaart. Later die avond is er nog verzonnen om in voorbereiding op de cantus van de volgende avond alvast een mini cantus te organiseren. De kelen werden alvast geschraapt en het repertoire aan cantusliederen werd alvast geoefend.

De zaterdagochtend werd iedereen uiterst fris wakker en stond er een heerlijk ontbijt klaar. Hier werd gelijk het programma van de dag uitgelegd: 6-kamp en de lang verwachte cantus! De 6-kamp is fanatiek gespeeld en uiteindelijk beslist met een potje steen-papier-schaar. Achteraf was niet iedereen even blij met de winst. ’s Avonds stond er friet met snacks op het menu en kon men zich al snel opmaken voor de cantus. Alle jasjes en dasjes werden gladgestreken en de kelen gesmeerd. De cantus was een succes en duurde geruime tijd. Uiteindelijk waren verschillende leden uit de corona blij hun bed op te kunnen zoeken, een enkeling met een korte tussenstop.

Zondag 13 oktober, de laatste dag van het kennismakingsweekend. Iedereen werd weer even fris wakker als de zaterdagochtend en de spullen werden snel ingepakt. Nog even ontbijten, wachten op de bus, een laatste potje toepen en we gingen weer terug naar Nijmegen. De zon begon gelijk te schijnen toen we weer in Nijmegen aan kwamen en ik moest gelijk aan het nummer van de heer Ruysdeal denken.

Al met al was het een erg mooi en goed georganiseerd weekend, met leuke mensen en een goede sfeer. Ontzettend bedankt en ik hoop dat ik namens meerdere spreek als ik zeg dat ik uitkijk naar het kennismakingsweekend van volgend jaar!

Door: Wouter Pen