Jaaraflsuiter collegejaar 2016-2017

Beste ESV’ers,

Wat jullie nu voor je zien is het laatste artikel dat dit collegejaar geschreven zal worden voor de ESVisie. We hebben het afgelopen jaar mogen genieten van maar liefst 67 verschillende creatieve en interessante stukken van de redactiecommissie en daar wil ik ze graag voor bedanken.

Vandaag is de laatste dag dat er colleges plaatsvinden dit jaar. De tentamens liggen in het verschiet, en natuurlijk alle ellende die daarbij komt kijken (hele dagen in de UB studeren en een periode van sociale isolatie in sommige gevallen). Voordat het zover is wil ik graag even kort terugblikken op het afgelopen jaar. Want wat zijn er een hoop hoogtepunten geweest en wat hebben we veel meegemaakt. Het begon natuurlijk al met de introductie, toen we de aanstaande economie studenten in Nijmegen mochten verwelkomen. Na deze slopende week kon het jaar echt beginnen. Waar de eerstejaars echt goed kennis konden maken met de ESV was het kennismakingsweekend. Met een dropping, waarbij sommige studenten net iets te lang onderweg waren en waar anderen met een politiebusje naar huis werden gebracht, was dit een groot succes. Dit was toch wel de grootste activiteit van het eerste blok.

Blok twee daarentegen, had meer een zakelijk tintje. Met het Nijmegen Career Event wat in november was konden studenten zich oriënteren op de arbeidsmarkt en met verschillende bedrijven in gesprek. Andere hoogtepunten van het jaar waren voor mij sowieso de grote activiteiten zoals de skireis, de studiereis naar Athene en de excursie naar Hamburg. Maar daarnaast heb ik mooie herinneringen aan activiteiten zoals het beerpongtoernooi, waar ik toevallig heb gewonnen door mijn talentvolle partner, het gala en de batavierenrace. Al met al kan ik terugkijken op een prachtig jaar met te veel leuke activiteiten om op te noemen. Mocht je dit allemaal willen herleven, kijk dan alle fotoalbums door en geniet van de plaatjes die hier geschoten zijn.

Omdat het jaar nu ten einde loopt wil ik graag eindigen met een persoonlijke noot. Zoals de meesten van jullie inmiddels weten is bekend welke mensen volgend jaar de ESV mogen gaan vertegenwoordigen als bestuur. Daarom wil ik hen al het succes van de wereld wensen en hoop ik dat ze gaan genieten van het jaar wat komen gaat. Toch is het raar dat het jaar voor mijn medebestuurders en ik het jaar zo goed als klaar is. Een bestuursjaar is een avontuur op zich en ik heb het met heel veel plezier gedaan. Daarbij wil ik mijn medebestuurders bedanken voor hun harde werk van het afgelopen jaar. Hetzelfde geld trouwens voor alle actieve leden die zich hebben ingezet voor de ESV. Door hun inzet is het een prachtig jaar geworden en zijn er allerlei geweldige activiteiten georganiseerd, dus mijn complimenten en dank daarvoor. Iedereen heel erg bedankt voor het bijdragen aan een geweldig jaar!

Tot slot wil ik iedereen succes wensen met de tentamens van de komende weken. Zorg ervoor dat het jaar goed wordt afgesloten zodat je daarna kan genieten van een welverdiende vakantie. Ik zie iedereen graag terug tijdens de introductie en de activiteiten van volgend jaar. Fijne vakantie gewenst en tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Berry Schuiteman
Voorzitter der ESV 2016-2017

Door: Berry Schuiteman