Jaaroverzicht 2019 door Kathleen

foto-kathleen-en-annet-

Click here for English

Ik ben Kathleen, eerstejaars Economie & Bedrijfseconomie studente.

Mijn 2019 was indrukwekkend, hectisch en mooi. 2019 is het jaar dat ik mijn vwo diploma heb gehaald, op fantastische vakantiebestemmingen ben geweest, veel nieuwe mensen heb ontmoet en natuurlijk niet te vergeten, mijn studententijd ben begonnen in het mooie Nijmegen.

Heel cliché dit, maar voor mij is dit jaar echt voorbij gevlogen. Het jaar 2019 begon voor mij helaas met een tegenslag, namelijk de selectie van Geneeskunde waar ik niet door heen kwam. Gelukkig had ik een plan B, namelijk Economie & Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit! Maar eerst de examens halen. Ik zat op de middelbare school in Wageningen, Het Pantarijn. Met genoeg zelfvertrouwen en goede cijfers ging ik de examens in. Na de examens stond een vakantie op de planning, waar ik al heel lang naar uitkeek, namelijk mijn examenreis naar Lloret de Mar! Een week vol feestjes met mijn beste vriendinnen in het zonnige Spanje. Terug in Nederland, kreeg ik het belletje dat ik geslaagd was voor mijn eindexamen. Ook mijn oudere zus was geslaagd, dus groot feest bij ons thuis! Heerlijk lang zomervakantie!

De vakantie begon bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen! Vervolgens een prachtige vakantie gehad met mijn gezin in Rusland. Daar heb ik Moskou en Sint-Petersburg bezocht, wat een mooie steden! Na Rusland, ben ik op surfkamp gegaan. Samen met de organisatie Ripstar ben ik afgereisd naar Le Pin Sec, Frankrijk. Om daar een week te surfen en te chillen! Hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en een hele leuke tijd gehad. Voor dat ik het wist, was de zomervakantie alweer bijna voorbij. Zondag 18 augustus was het zo ver, de introductieweek van Economie & Bedrijfseconomie. Dankzij het gezellige groepje bierentwintig (24) en 4 onwijs leuke intro mama’s heb ik een hele leuke introductie meegemaakt! In deze week heb ik kennis gemaakt met de universiteit, met nieuwe studiegenootjes, het uitgaansleven van Nijmegen en natuurlijk ook met de ESV.

September 2019 begon het collegejaar officieel. Ik had er onwijs veel zin in en ik had gezonde spanning. Gelukkig had ik al nieuwe vrienden gemaakt tijdens de intro! Ik kwam er eigenlijk meteen al achter dat ik mij erg op m’n plek voelde bij de ESV. Ik kwam dan ook al vanaf het begin van het jaar iedere pauze naar de kamer. Gezellig thee drinken en kletsen met andere leden. Ook ben ik naar het kennismakingsweekend van de ESV geweest in oktober. Samen met twee vriendinnen, Femke en Annet, had ik mij daarvoor ingeschreven. Dit was een zeer geslaagd weekend. Hier heb ik nog veel meer leuke ESV leden ontmoet! Tevens heb ik toentertijd mijn eerste ‘boot’ gedaan.

De eerste tentamens gingen mij gelukkig goed af, zo heb ik EvdM en OIMA met een voldoende afgesloten. Naast het studeren, ben ik naar allerlei activiteiten geweest van de ESV. Zo was ik bij het paintballen en het poolen. Ook ben ik naar veel borrels geweest die plaats vonden in de Malle Babbe, zoals de legendarische jasje dasje borrel, Saint Nick’s birthday drink en nog meer. Bovendien heb ik het jaar 2019 goed afgesloten met de not so silent night borrel.

Ik kijk met veel genot terug op het afgelopen jaar. Ik heb onwijs veel leuke dingen beleefd. Het leukste vind ik dat ik zo veel nieuwe mensen heb leren kennen. Vooral m’n super gezellige vriendengroep van de studie! Ik kijk ontzettend uit naar 2020. In januari ga ik met de ESV op ski reis en later in het jaar ga ik ook nog op studiereis mee naar Bangkok, hoe gaaf!

Tenslotte wil ik jullie allemaal een liefdevol en gelukkig nieuw jaar wensen!

Kathleen Heijmer (rechts op de foto)