Jaaroverzicht 2019 door Lieze

foto-lieze-en-ilse

Click here for English

Waar vorig jaar kerst en de jaarwisseling voor mij in het teken stonden van ‘eindelijk weer thuis’ na zes maanden in het mooie Budapest, was het dit jaar eindelijk een momentje rust in de drukte van de Master Accounting & Control waar ik in september mee ben gestart. Elke week staat in het teken van het lezen van papers en het maken van opdrachten en dat is wel even wennen. Waar ik in de bachelor met minder moeite toch voldoendes haalde (lees: studententienen), moet ik nu écht mijn best doen om alles te begrijpen.

Naast deze grote werkdruk die de master met zich mee brengt begon ik meteen in de eerste week van het collegejaar al na te denken over mijn traject na het afstuderen. De vraag kwam al snel in me op: ‘waar wil ik eigenlijk werken vanaf september?’ Gelukkig zijn er voor studenten in de accountancy genoeg mogelijkheden om verschillende bedrijven te leren kennen. In november ben ik met PwC afgereisd naar IJsland om daar aan een uitdagende case te werken, maar vooral ook de sfeer van het bedrijf te proeven. Het was een fantastische ervaring en een prachtig land. Toen ik slechts twee dagen weer op Nederlandse bodem was stond het Nijmegen Career Event op de agenda. Hier heb ik een individueel gesprek gehad met EY en slechts één week later heb ik het contract getekend om mijn afstudeerstage per begin februari te lopen in Arnhem.

Ondanks de drukke weken en de volgeplande agenda met colleges, studeren én werk, ben ik in de afgelopen maanden toch vaak aanwezig geweest op een borrel, feest of activiteit van de ESV. Zo kende ik de maffia code uit mijn hoofd bij het ontsnappen uit de escape room op het kantoor van Grant Thornton en won mijn team de wedstrijd bij de inhousedag van Stolwijk Kelderman. In het vorige collegejaar heb ik de informele activiteiten en gezelligheid in de Malle Babbe toch wel meer gemist dan ik dacht. Het bleek maar weer dat ik absoluut geen talent heb voor poolen, zelfs niet na vijf jaar getrouw mee te doen. De leukste informele activiteit dit jaar was het sinterklaas diner rouler, waar voor Ilse en mij het voorgerecht op de planning stond. Gelukkig wist Ilse zowel mij als onze gasten te imponeren met zelfgemaakte Gyoza, waar ik niks voor hoefde te doen. Het hoofdgerecht en nagerecht waren erg lekker (denk ik?) en ik werd met een volle buik om kwart over elf alweer thuisgebracht.

Over slechts twee weken staan de tentamens van het tweede blok op de planning. Hierna ga ik even vakantie ga vieren in Portugal, zodat ik fris kan beginnen aan de scriptiestage vanaf blok 3. Verder staat aankomend jaar voor mij in het teken van afstuderen, een mooie afsluiting van de studietijd met de studiereis naar Bangkok en het neerzetten van een geweldig VIe lustrum van 20 t/m 24 april 2020 met de lustrumcommissie. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van veel verschillende leuke activiteiten en ik hoop jullie in grote aantallen te zien tijdens deze week!

Fijne jaarwisseling allemaal en een fantastisch 2020!

Liefs, Lieze