Jaaroverzicht 2021 door Kiki

Kiki Jaaroverzicht foto

Click here for English

Ik begon mijn 2021 vol goede hoop en gaf mij op om volgend studiejaar een semester in het buitenland te gaan studeren. Een maand later hoorde ik dat ik in Hawaii mocht gaan studeren! Ik was hier super blij mee maar wilde me tegelijkertijd ook niet te veel gaan verheugen hierop omdat de situatie nog zo onzeker was.
De eerste paar maanden van 2021 druk geweest met het organiseren van de lustrumweek. Nadat die helaas het jaar ervoor niet door kon gaan, besloten we nu een online-versie en een versie op 1.5 meter te plannen. Vanwege de maatregelen werd dit een online-versie maar we hebben alles uit de kast getrokken om er alsnog en gezellige en geslaagde week van te maken!

Naast alle online colleges en activiteiten stond het 2e semester van mijn derde jaar vooral in het teken van mijn Bachelor’s Thesis. Na de nodige opstartproblemen (was mij heel misschien een beetje vergeten in te schrijven) en een paar maanden ploeteren, kon ik in juni met een voldaan gevoel mijn thesis inleveren om meteen van de zomervakantie gaan genieten en aan het te waalstrand liggen. Corona leek langzaam te verdwijnen en opeens leek alles weer mogelijk. Ik heb weer een avondje oud en vertrouwd los kunnen gaan in de Molenstraat en een festivalletje tot 6 uur ’s ochtends kunnen meepakken. Hier moesten we het dan ook weer de rest van de zomer mee doen.

Aan het einde van de zomervakantie was het dan eindelijk zo ver, de Radboud introductie mocht dit jaar weer doorgaan. Het was weer als vanouds een week waarin alles kan en mag (dit jaar dan alleen tot 12 uur ‘s avonds) en ik heb als intromama enorm genoten.

In September mocht ik eindelijk weer naar een fysiek college en zwoer ik dat ik nooit meer een college zou skippen omdat ik fysieke colleges zo gemist zou hebben. Deze belofte brak ik 2 weken later. Ondertussen was ik aan het aftellen tot de festivals vanaf 25 september weer mochten plaatsvinden en daar heb ik diezelfde dag nog van geprofiteerd. Ook moet ik zeggen dat ik het stappen tot 12 uur helemaal niet zo verkeerd vond.

Na de eerste tentamenweek had ik genoeg studiepunten voor mijn bachelor binnengeharkt en, aangezien het erop begon te lijken dat mijn exchange niet meer door kon gaan, ben ik begonnen aan de minor ‘Sustainability Challenges’. Nu eerst lekker genieten van de kerstvakantie en hopelijk in januari de pistes onveilig maken op wintersport!

Het afgelopen studiejaar is net zoals elk jaar weer veel te snel voorbijgevlogen. Het was een jaar vol teleurstellingen door alles wat niet door kon gaan, maar ook een heleboel leuke dingen die voor het eerst sinds maart 2020 weer mogelijk waren!

Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2022 toe!

Kiki Puijk