Jaaroverzicht 2021 door Stan

Foto Stan jaaroverzicht

Click here for English

En dan is er alweer bijna een jaar omgevlogen. Het was er een die wederom gekenmerkt werd door corona, maar desalniettemin tot de leukste van mijn leven behoorde!

De eerste helft van het jaar bestond voornamelijk uit het afsluiten van mijn nogal rustige eerste jaar als student. Een eerste jaar vol met online lessen (die meestal heerlijk vanuit bed gekeken werden) en online activiteiten, waarbij ik vaker dan ik toe wil geven met wat op achter mijn beeldscherm zat. Iets wat wellicht te verklaren valt door online-activiteiten als een speciaalbierproeverij en Centurion.
Wonderbaarlijk genoeg is het toch nog gelukt om de propedeuse binnen te slepen en dus konden we geheel ontspannen de zomervakantie ingaan.

Na deze zomervakantie begon mijn tweede jaar aan de Radboud, na een eerste jaar dat niet helemaal verliep zoals van tevoren gepland moest dit het jaar worden waarin ik van het echte studentenleven kon gaan proeven en er eindelijk achter kwam waar de Malle Babbe nou ligt. Na een leuke zomer vol met vakanties heb ik dan ook besloten actief lid te worden van de ESV, aangezien zij er vorig jaar voor gezorgd hebben dat er toch nog veel leuke activiteiten (zij het online) waren en ik via hen veel nieuwe mensen heb ontmoet.

Mijn tweede jaar is hierdoor een aanzienlijk drukker, maar zeker ook leuker, jaar geworden. Het begon meteen goed met een van de leukste weken ooit, als intropapa samen met twee goede vriendinnen van mij. De introweek was er een die bestond uit veel drinken en leuke feestjes samen met een groepje eerstejaars onder het mom van ze de stad laten leren kennen (al kende de meesten die al beter dan ik). Na deze onvergetelijk week, al moet ik toegeven ook een week vol met koppijn en stress, begon het studiejaar dan echt.

Mijn gemiddelde week zat redelijk goed volgepland: Een keer per week vergadering van de studiereiscommissie, bijna elke woensdag een activiteit met de ESV (met als hoogtepunt mijn eerste cantus), leuke dinge doen met vrienden, werken, sporten en dan in het weekend terug naar huis voor voetbal en om mijn zusje te zien...Ik zou het belangrijkste bijna vergeten en dat is uiteraard heel hard studeren. Zoals een wijs bestuurslid (ik zal geen namen noemen) mij ooit vertelde: ‘’ah joh, de studie doe je maar voor erbij.’’

Ondanks dat mijn eerste twee jaar in het studentenleven er iets anders uitzagen dan van tevoren verwacht en het af en toe wel moeilijk was als er weer nieuwe maatregelen kwamen, kan ik met volle overtuiging zeggen dat het ver uit de leukste periode uit mijn leven is en ik alleen maar met veel enthousiasme uit kan kijken naar de aankomende jaren!