Kennismakingsweekend door Siemen Liebeton

 

ESV-Kennismakingsweekend 

Hoi, ik ben Siemen, een eerstejaars student Economics and Business Economics. In het weekend van 4 november was ik mee naar het kennismakingsweekend. Er is dat weekend genoeg gebeurd om een boek over te schrijven dus ik vat het kort samen en voeg een paar highlights toe.   

Het was op het Limburgse platteland in het dorpje Hunsel, vlak bij de Belgische grens, ongeveer anderhalf uur rijden met de bus vanaf Nijmegen Centraal. Tijdens de busrit naar Hunsel toe had Phillip grote praatjes en daagde een van de eerstejaars uit tot een potje schaken, wat hij achteraf beter niet had kunnen doen. Hij werd namelijk redelijk kansloos afgemaakt….  

Eenmaal aangekomen in Hunsel was accommodatie met weilanden als achtergrond te zien, zoals je verwacht op het Nederlandse platteland. Na het bed uitgekozen te hebben gingen we eten, het was tegen mijn verwachting in een prima maaltje, burittos.  

De eerste avond had een thema; Tokkie. Dus de heren hadden hun fanny packs, petten en trainingspakken aan, en de dames in panterprint en leggings. Daarnaast had de kennismakingscommissie nog wat leuke activiteiten bedacht om te doen in onze geweldige outfits. De foto’s daarvan en de rest van het weekend zijn te zien onder het kopje foto’s op de ledensite. Zeker een aanrader als je mij (en anderen) genietend van drankjes wil zien :).  

Na een voor mij zeer matige nachtrust begon de tweede dag alweer. Eerst ontbijten, en daarna wat buitenactiviteiten, waaronder voetbal en volleybal. We werden in random groepen verdeeld, en tegen elkaar gezet. Ik ben altijd wel te porren voor een potje voetbal, dus ik vermaakte me wel.  

Na alle activiteiten die middag gingen we avondeten, friet met een snack, wat een zeer goede keuze was. Die vettige hap zorgde ervoor dat er een goede bodem gelegd was voor het moment supreme van de ESV-kennismakingsweek; de cantus. 

Toen ze mij vroegen iets te schrijven dacht ik direct aan de cantus, waar ik als eerstejaars goed bang voor was gemaakt door de andere leden. Voor degene die daar niet bekend mee zijn; een cantus is een studentikoze activiteit waarbij je aan lange tafels zit, in juiste kledij, en samen liederen zingt en pils nuttigt. Waar de andere leden zeiden dat het weleens taai kon worden, was dat naar mijn idee niet het geval. Ik was de hele tijd aan het genieten van de sfeer en de domme acties van mede eerstejaars. Zoals “feut 6”, die niet helemaal door had dat hij niet alles wat hij fout had gedaan die avond hoefde op te noemen.  

Al met al was de cantus een activiteit waarbij gezamenlijk plezier en verbroedering centraal stond! 

Het schoonmaken na de cantus was een iets minder plezierige bezigheid, maar het zorgde wel voor verbroedering. En dat stond dit weekend zeker centraal.  

Andere leden leren kennen, nieuwe vrienden maken en veel plezier hebben. Daar ging het dit weekend om.  

Voel je vooral uitgenodigd om mee te gaan aankomend jaar, je zal er geen spijt van hebben. 

Groetjes, 

Siemen Liebeton