Make the wist-je-datjes great again

Wist je dat de NS dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, net zoals accountancykantoor KPMG?

Wist je dat het aantal ESV’ers die de Slimste Mens spelen de afgelopen 10 dagen verzesvoudigd is?

Wist je dat je op één van de ledenpagina’s je eigen wist-je-datje kunt achterlaten?

De meeste ESV’ers zullen wel bekend zijn met de wist-je-datjespagina die je via je ledenaccount op de ESV-site kunt vinden, maar toch is het op deze pagina al enige tijd angstvallig stil. Naast de wist-je-datjes die dagelijks op het scherm in de ESV-kamer langskomen vormt deze pagina dé bron van informatie voor elke ESV’er die overal van op de hoogte wil blijven van de laatste weetjes over de vereniging en haar leden. Waar er in voorgaande jaren bijna dagelijk actualiteiten, roddels en interessante weetjes konden worden gelezen op de ESV-site is dat dit jaar enigszins ingezakt. De hoogste tijd dus om deze pagina weer nieuw leven in te blazen. Even wat feitjes op een rij:

Wist je dat er dit studiejaar tot nu toe 63 wist-je-datjes geplaatst zijn?

Ruim de helft hiervan door de heren Ter Horst en Van Lemmen is?

Dit in schril contrast staat tot het studiejaar 2014-2015, waarin in totaal 238 wist-je-datjes werden geplaatst?

Het nog niet te laat is om ook in het studiejaar 2016-2017 aan zo’n aantal te komen?

Daarom is dit een oproep, een dringende oproep om al je interessante, gênante en schokkende informatie te delen met de rest van de ESV, zodat we er samen van kunnen genieten! Op deze manier kunnen bijvoorbeeld de mensen die zich van een avondje stappen niet meer zoveel kunnen herinneren ook weer even teruglezen hoe ze zich hebben gedragen. Een aantal wist-je-datjes die de afgelopen periode in het oog sprongen waren:

Wist je dat Youri O. niet tevreden is met Youri O.?

Wist je dat er laf is gedronken op het kennismakingsweekend, waardoor de biervoorraad van de ESV opnieuw flink gegroeid is?

Wist je dat sjaars graag slapen op openbare bankjes?

Alle andere wist-je-datjes kun je natuurlijk terugvinden op de ledenpagina, en laat dan ook direct je eigen nieuwtje achter. Voor het achterlaten van je wist-je-datje is het wel belangrijk om te weten dat er geen volledige namen vermeld dienen te worden. Enkel voornaam, enkel achternaam of een bijnaam zijn wel toegestaan. Daarnaast dienen uiteraard de algemeen geldende fatsoensregels en spellingsregels in acht genomen te worden.

Door: Matthijs van Lemmen