Nijmegen Career Event – Meike Janssen

NCE21_Groepsfoto-3

 

Verslag van het Nijmegen Career Event

Door Meike Janssen.

Op 23 en 24 november heeft het Nijmegen Career Event 2021 plaatsgevonden. We zijn ontzettend blij dat dit evenement fysiek plaats heeft kunnen vinden! Het is waardevol om fysiek met elkaar te zijn, met name in deze tijden.

Ik wil jullie graag meenemen op onze reis van het organiseren van het NCE. We zijn begonnen in februari en hebben de commissie toen opgedeeld in subcommissies. Vervolgens zijn we begonnen met brainstormen over het NCE in het algemeen, over het thema en veranderingen ten opzichte van vorige jaren die we wilden doorvoeren. Toentertijd moest alle communicatie online plaatsvinden en dit maakte het nog lastiger om de onderlingen binding te versterken. Daarvoor hebben we online pizza-feestjes georganiseerd, hebben we een fotoshoot op anderhalve meter gehouden en daarna ook elkaar vaker fysiek gezien. Het was leuk om er achter te komen welke aannames over bijvoorbeeld hoe lang iedereen was klopten en welke niet. Daarnaast deden we ook altijd aan het begin van de vergadering een klein spelletje om elkaar beter te leren kennen op informeel gebied. Zo kwamen we erachter dat Anne bijvoorbeeld vaak een ochtendhumeur heeft en dat Meike van zingen houdt.

Onze subcommissie extern heeft voor ons de bedrijven gezocht zonder welke het niet mogelijk zou zijn geweest om het NCE te organiseren. Ze hebben geprobeerd een zo divers mogelijk palet aan bedrijven te vinden voor bij het NCE. De subcommissie interne zaken heeft gefocust op het thema van deze editie van het NCE, ze zijn begonnen met het organiseren van promotie-activiteiten zoals de openingsstunt. Samen met de subcommissie organisatie zijn zij ook begonnen met het ontwerpen van promotie-artikelen. We hebben geprobeerd onze promotie-artikelen zoveel mogelijk met ons thema “The journey to…” te combineren, bijvoorbeeld met een paspoorthouder. Daarnaast begon onze penningmeester met het maken van een eerste opzet voor een begroting in deze periode.

Tijdens de openingsstunt in september opende de inschrijvingen voor het NCE. Daarna hebben we een aantal workshops en eetacties georganiseerd om zo de aandacht van studenten te trekken. Dit was erg leuk omdat het eindelijk allemaal ‘echt’ begon te worden.

Uiteraard waren er ook obstakels op de reis naar het NCE zelf. Het organiseren van een evenement van deze grootte kan ook niet gebeuren zonder dat er fouten gemaakt worden en dingen anders gaan dan gepland. Ondanks alles hebben we door alle kleine en grote tegenslagen heen gewerkt. Zo kwam er bijvoorbeeld veel onzekerheid in het spel door de nieuwe COVID-19 maatregelen, maar gelukkig kon het evenement wel fysiek plaatsvinden.

Gedurende het NCE zelf hebben we een aantal verschillende activiteiten georganiseerd waar studenten meer te weten konden komen over het betreffende bedrijf en hoe het zou zijn om daar te werken. Ook hadden we een hele leuke openingsspreker, Kai Vermaas. Hij vertelde over zijn reis naar waar hij nu is en gaf ons ook een aantal tips voor in de toekomst. Daarnaast hadden we beide dagen ook een lekkere lunch in combinatie met een bedrijvenmarkt en een borrel aan het einde van de dag om af te sluiten.

Wij als commissie kijken terug op een geslaagd evenement. We hebben geprobeerd ervoor te zorgen dat zowel studenten als bedrijven zich nergens zorgen over hoefden te maken tijdens het evenement. Beide hebben ons positieve reacties gegeven over hoe alles was geregeld. Zij waren met name blij dat het fysiek plaats heeft kunnen vinden.

Als voorzitter van de commissie ben ik blij met het resultaat. Ik ben trots op de commissieleden met wie ik heb samengewerkt. We hebben een sterke band binnen de commissie en we waren erop gebrand om van het evenement een succes te maken, en dat is gelukt!