Onderwijs

De studie Economie en Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit bestaat uit een bacheloropleiding van drie jaar. Meer informatie over de Nederlandstalige bachelor vindt je op https://www.ru.nl/opleidingen/bachelor/economie-en-bedrijfseconomie/. Naast de Nederlandstalige bachelor is er ook een Engelse variant, namelijk Economics and Business Economics. De Engelstalige Bachelor biedt jou een ideale voorbereiding op het internationale bedrijfsleven. Meer informatie vindt je op www.ru.nl/ieb. Informatie over deze opleiding is alleen beschikbaar in de Engelse taal.
Na je bachelor heb je bij Radboud ook de keuze uit 7 verschillende economische masters. Alle opleidingen, zowel bachelor als master, sluit je af met een diploma.

In Nijmegen krijg je Economie+!
De studie vormt een goede voorbereiding op jouw toekomstige carrière en leert je over grenzen heen te kijken. Het accent ligt op toepassingsgerichte kennis van bedrijfseconomie, financiële economie en internationale economie. Je leert vraagstukken op deze gebieden analyseren en je conclusies oplossingsgericht te presenteren.

De kracht van de opleiding ligt in de kleinschalige aanpak, waardoor je als individuele student – in kleine studie- en werkgroepen en in het directe contact met docenten – ruimschoots persoonlijke aandacht krijgt. Zo verwerf je de op jouw behoefte toegespitste kennis en academische vaardigheden en ontwikkel je tegelijkertijd je communicatieve en professionele kwaliteiten. Daardoor sta je straks als econoom in elke wensbare werkomgeving, sterker in je schoenen.