Pecunia Causa

Pecunia Causa is in 2009 opgericht door enthousiaste leden van de ESV, die wilden ervaren hoe beleggen nou ‘in het echt’ eraan toe gaat.

Ondanks de afsplitsing vanaf de ESV, zijn de banden tussen beide verenigingen nog erg goed. Dit bleek ook op donderdag 9 februari bij de gezamenlijke activiteit. De activiteit werd afgetrapt met een fanatiek potje bowlen bij Olround en opgevolgd door een economisch georiënteerde pubquiz. Natuurlijk sloten we de avond af met een biertje (of meerdere).

Lijkt het jou leuk om op een laagdrempelige manier meer te leren over beleggen? Dan is het zeker eens leuk om langs te komen tijdens een van de maandelijkse Pecunia meetings (zie: www.pecuniacausa.nl). Tijdens deze meetings nemen we een duik in het laatste nieuws over de wereldeconomie, bekijken we de stand van ons eigen portfolio en luisteren we naar een of twee presentaties over een aan- of verkoop van een aandeel. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. Als je geïnteresseerd bent in beleggen, maar je bent nog niet begonnen, kom ook vooral langs. Daarnaast ontstaan er ook vaak diepgaande discussies over het nieuws, of over verschillende bedrijven. Zo is het voor iedereen toegankelijk (ongeacht je studie), maar blijft het toch leerzaam!

Bij Pecunia Causa kan je dus echt leren beleggen, maar hier zit wel een prijs aan. Ieder lid kan zich eenmalig inkopen voor de waarde van ons aandeel op dat moment. Wanneer je stopt bij de vereniging, krijg je de waarde (hopelijk meer dan toen jij je inkocht) van je inleg weer terug!

We hopen bij onze volgende meeting 7 maart 2023 om weer wat nieuwe gezichten te zien! Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze stellen aan Sjors door te mailen naar voorzitter@pecuniacausa.nl

Jelmer Tiemessen
PR-coördinator Pecunia Causa