Skireis 2020 Risoul!

foto skireis redactiecommissie

Click here for English

Op zaterdag 25 januari was het dan eindelijk zo ver, we vertrokken met 27 ESV’ers naar Risoul. De busrit nam een flink aantal uurtjes in beslag, maar met de gezellig buschauffeurs, toepen om anytimers en liedjes als el toreador en smoorverliefd viel de reis zeker mee!
Op zaterdagochtend kwamen we in Risoul aan en stonden we al bijtijds op de ski’s. Gelukkig was Lily mee op reis om zich te ontfermen over haar skiklasje! Na een dagje skiën was het tijd om ons te installeren in onze kamers. Helaas vond onze reisleidster Zoë halve liters drinken bij de après-ski belangrijker, dus daar stonden we dan met onze koffers in de sneeuw. Gelukkig was iedereen dit al snel vergeten toen de spelletjesavond begon met 30 seconds, stresspong, pesten en piccolo! Daarna was het tijd om met zijn allen voor het eerst naar de Yeti Bar te gaan, waar volop werd genoten van de biertjes, Jägerbombs en muziek! Bij thuiskomst werd er door een enkeling genoten van een heerlijk bad, met een iets mindere geur.

Gelukkig scheen er de volgende dag een lekker zonnetje aan een strakblauwe lucht en was het dus een heerlijke skidag! Ook was het na deze mooie dag eens tijd om de après-ski in Risoul te ontdekken! Er was volop vermaak met techno, Franse liedjes, maar vooral de Nederlandse meezingers vielen in de smaak! Na de après-ski maakte iedereen zich klaar voor een volgende stapavond in de Yeti Bar. Wederom een leuke avond, waarbij veel foto’s zijn genomen vanuit een mooi perspectief (, dus bekijk allemaal zeker even de foto’s op de ESV site, ze zijn het waard)!! Op dinsdag was het weer net iets minder en moest je je best doen om niet van de piste te worden geblazen. Gelukkig was het weer op woensdag weer een stuk beter en zijn we voor het eerst met z’n allen (maar liefst 27 man sterk) de piste afgegaan en na een snoekduik van Twan zijn we uiteindelijk allemaal veilig beneden aangekomen. Tijdens de après-ski werden de sleetjes tevoorschijn gehaald en zijn er een aantal goed onderuit of met een natte broek naar huis gegaan.

Donderdag was ons laatste skidagje, waarbij we weer geluk hadden met het weer! Velen trokken er op uit om de andere kant van de berg ook eens te verkennen! Tijdens de après-ski werd er een show opgevoerd met verschillende sprongen op een skischans, de een wat indrukwekkender dan de ander. Op de skischans stond een vrouw met vuurstokken te zwaaien, maar niemand begreep hier precies de toegevoegde waarde van. Op donderdagavond was het tijd voor de karaoke avond, die zeker een groot succes was. Waarna onze laatste stapavond aanbrak!

Op vrijdag moesten we al vroeg op om onze kamers te verlaten en werd er nog even een finishing touch gedaan om de kamers schoon achter te laten. Veel ESV’ers hebben de laatste uurtjes doorgebracht in ligstoeltjes op de pistes, heerlijk genieten van het zonnetje en van de laatste duik in de sneeuw. De laatste afdaling zijn we met z’n allen naar beneden geskied om vervolgens te genieten van een barbecue, zodat ieders (bier)buikje weer goed gevuld was om de busreis te overleven. In de bus werd weer volop genoten van de bekende liedjes en vooral het ‘Kakker Lied’ dat is geïntroduceerd tijdens de skireis. De buschauffeur kwam toch wel met een moraal op de terugreis. Volgens hem kon je namelijk beter misselijk worden van de haarspelbochten in de bergen, dan dat je thuis aan je ouders moest vertellen dat je zwanger was geraakt op skireis. Op zaterdagochtend werden de laatste anytimers ingezet en arriveerden we om 9.15 uur weer in het mooie Nijmegen. Graag wil ik de skireis commissie en het bestuur bedanken voor de ontzettend leuke week die we met z’n allen hebben gehad en hopelijk tot volgend jaar!

Door: Vera van Oijen