Terugblik blok 1 door Alessia

Als eerstejaars/jonkie heb ik zojuist mijn eerste blok gehad en ga ik nu keihard doorknallen in het tweede blok. Hoewel september en oktober overgevlogen zijn, waren dit twee hele drukke maanden voor mij. Aan de ene kant mega veel plezier gehad, nieuwe mensen ontmoet en nieuwe situaties meegemaakt. Aan de andere kant ook druk gehad met een kamer zoeken, verhuizen, mijn weg zoeken in een nieuwe studie en privéomstandigheden.  

Tijdens mijn corona – examenjaar in 2021 kreeg ik de kans om op kamers te gaan in Utrecht. Ik die verliefd was op Utrecht greep die kans met twee handen aan, alleen maar om tijdens mijn examens te bedenken dat ik eigenlijk niet wist wat ik wilde studeren. Ik heb een tussenjaar gehad in Utrecht waarin ik o.a. drie maanden bij accountant bedrijf Mazars heb gewerkt. Ik kan terugkijken op anderhalf jaar waarin ik flink als persoon gegroeid ben en Utrecht goed heb leren kennen.  

Toch begeerde mijn hartje het vertrouwde Nijmegen. Zelf kom ik uit noord Limburg (Hôrss!!) en daar zijn veel van mijn vrienden na de middelbare naar Nijmegen gegaan. Dus Nijmegen was altijd een thuiswedstrijd voor mij. In juni heb ik de knoop doorgehakt voor de studie Economics and Business Economics in nimma city. Na een hectische zomer was ‘t moment dan daar om te beginnen met studeren. Toch erg spannend, al die nieuwe mensen en de nieuwe studie. Wat als het niet bevalt??  

Maar de introductieweek stelde mij al snel gerust. In die week heb ik ontzettend veel plezier gehad en twee hele lieve vriendinnetjes ontmoet waarmee ik de studie nu keihard ga tackelen. Na de intro begon het studeren en opeens moest ik toch heel erg een kamer vinden in Nijmegen, want treinen vanuit Utrecht viel toch tegen. Wonder boven wonder heb ik in één week een hele fijne kamer gevonden op een ideale plek met enorm lieve huisgenootjes en nu ook twee kittens!!! 

Dus hoewel de eerste maanden toch wel stress en zoeken waren heeft Nijmegen mij snel het thuisgevoel gegeven dat ik in Utrecht vaak miste. De ESV heeft daar zeker een handje bij geholpen. Door de ESV had ik gelijk een groep mensen om me heen die me indirect geruststelde dat ik op de goede plek zat. Door de leuke activiteiten en het gemak waarin banden werden gelegd zorgde de ESV voor een fijne en veilige plek op de campus en in Nijmegen. Om zo ongedwongen nieuwe mensen te leren kennen was heel relaxed en heeft mij ook overtuigd om bij twee commissies te gaan (skireiscommissie en feest- & borrelcommissie). Ik kijk dit jaar ontzettend uit naar de komende ESV activiteiten en vooral naar de ski reis die ik samen met mijn commissieleden mag organiseren! 

  • Alessia