Adviseur Financiën & Control

Solliciteren

Intro

Nijmegen staat de komende jaren voor opgaven van formaat. Ruimtelijk, economisch, sociaal en dienstverlenend. Met name in het sociaal domein staan we de komende jaren voor een aantal complexe vraagstukken en is de financiële druk hoog. Dit vraagt ook veel van het team Financieel Advies en Control. De burger staat centraal; een gemeente is er ten slotte niet voor zichzelf. Hier werken mensen met ambitie om bruggen te bouwen. Via onze kernwaarden één organisatie, in een netwerk en wendbaar, stimuleren wij medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Wie werkt voor de gemeente Nijmegen, betekent iets voor de Nijmeegse burger. Ook jouw werk als adviseur Financiën en Control raakt de samenleving. Jouw werk doet ertoe!

Wat ga je doen?

  • Je ondersteunt de senior adviseur Financiën en Control in haar rol als partner voor het management en bent een inhoudelijk stevige gesprekspartner voor de senior financieel adviseur met wie je nauw samenwerkt.
  • Je bent verantwoordelijk voor uitvoering van het financieel beheer en maakt op basis van diverse (financiële en inhoudelijke) dashboards de prognose, voert analyses uit en verstrekt daar waar noodzakelijk financiële overzichten en levert zo een bijdrage aan de diverse producten van de P&C cyclus.
  • Daarnaast lever je een bijdrage aan het innoveren van onze informatievoorziening. Je bent hierbij voortdurend op zoek naar manieren om ons werk te verbeteren en nog effectiever te maken.

Het team

Je zorgt met je collega’s van het team Financieel Advies en Control dat voorstellen van voorzien worden van financieel advies. In het team Financieel Advies en Control werken 50 collega’s die op verschillende wijzen bijdragen aan het tot stand komen van het financieel advies. De nadruk van jouw taak ligt op het voorbereiden en maken van managementinformatie. 

Wat bieden wij jou?

  • een tijdelijk jaarcontract met uitzicht op een vast contract, voor 36 uur per week
  • De functie is ingeschaald in schaal 10 (aanloopschaal 9 is mogelijk afhankelijk van kennis en ervaring), met een maximum brutosalaris van €5169,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar.
  • een intern opleidingsaanbod
  • faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een  gedreven en oplossingsgerichte adviseur die goed kan analyseren en de ware betekenis achter de cijfers snel doorgrondt. Je bent Iemand die graag meedenkt met een open blik maar ook goed kan omdenken.  Het is fijn als je een resultaatgerichte werkwijze met overtuigingskracht meebrengt. Tenslotte is het is heel belangrijk dat je affiniteit hebt met data gestuurd werken en het (innovatief) gebruik van dashboards.

Verder vragen we:

  • HBO of WO diploma op het gebied van (bedrijfs)economie, accountancy of bedrijfskunde;
  • je kennis en ervaring sluit aan op het gebied van gemeentelijke- of overheidsfinanciën en je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring opgedaan met het sociaal domein.

Het is mooi als je gedegen kennis en ervaring op het vakgebied van gemeentefinanciën en Planning & Control hebt maar we nodigen ook starters op de arbeidsmarkt uit om te reageren!

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annette van den Dries, manager Financieel Advies en Control, email: a.van.den.dries@nijmegen.nl , tel.nr 06- 20424529.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatie en cv! Je kunt reageren tot en met woensdag 9 februari 2022. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 7.

Solliciteren