Junior Inkoopconsultant Overheid / Trainee

“Leren, ontwikkelen en kennis opdoen van het inkoopvakgebied, in de rol van trainee of junior inkoopconsultant leren we jou de kneepjes van het vak en mag je direct meewerken aan toonaangevende projecten.”

DE FUNCTIE

Als junior inkoopconsultant overheid bij COPPA leer jij adviseren over hoe gemeenten het beste diensten, leveringen en werken kunnen inkopen. Wij leren jou de kneepjes van het inkoopvak en stomen je klaar om als consultant echt van meerwaarde te zijn voor onze opdrachtgevers.

Of het nu gaat over het aanbesteden van de warme drankenvoorziening, de dataservers, een viaduct of de zorg die gemeenten inwoners bieden in het sociaal domein, jij helpt onze opdrachtgevers echt verder. Je hebt een luisterend oor en bent (straks) in staat om de behoeftes van de organisatie te vertalen naar een gedegen projectplan en aanbesteding. Je leert adviseren over de juiste inkoopstrategie die past bij de behoefte van de organisatie.

Wil jij maatschappelijk bijdragen en echt het verschil maken vanuit inkoop dan investeren we graag in jouw ontwikkeling! Je leert snel door te starten als trainee (waarbij je meeloopt met verschillende collega’s) of als medewerker binnen ons kenniscentrum. Je biedt ondersteuning aan ervaren inkoopconsultants en mag direct meewerken aan aanbestedingen of adviesopdrachten onder de leiding van een expert. Ook bieden we je diverse interne trainingen aan, gericht op het inkoopvakgebied. Daarnaast helpen we jou in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Wanneer je er klaar voor bent krijg je verantwoordelijkheid over eigen projecten die aansluiten bij jouw interesse en bijdragen aan je verdere ontwikkeling.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
 • Ondersteunen van aanbestedende diensten (onze klanten) of senior inkoopconsultants bij de uitvoering van (Europese) aanbestedingen.
 • Meewerken aan een breed scala aan inkoopadvies opdrachten.
 • Meewerken binnen het kenniscentrum overheid waar je samen met collega’s verantwoordelijk bent voor diverse inkoopprocessen en de bewaking daarvan (publicaties, 4 ogen principe en termijnbewaking).
 • Vragen stellen, feedback vragen, kennis opdoen en ontwikkelen.

WIE BEN JIJ

Je bent net klaar met je studie of hebt maximaal 2 jaar werkervaring maar wil je nog niet binden aan één organisatie en bent nog lang niet uitgeleerd. Je wil meerdere organisaties ondersteunen en op den duur adviseren.

Learning on the job is waar je warm van wordt. Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en hebt een flexibele mindset. Je vindt het uitdagend om lastige vraagstukken te ontrafelen en denkt in oplossingen. Daarnaast vind je het leuk om te schakelen op verschillende niveaus en om samen te werken. Met jouw verbindend vermogen en door het nemen van initiatief maak jij het verschil in een baan wat er maatschappelijk echt toe doet!

FUNCTIE EISEN
 • In het bezit van een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Affiniteit met het inkoopadviesvak is een pré maar uiteraard leren wij jou graag alles over dit mooie vak!
JOUW COMPETENTIES
 • Je hebt een proactieve houding en je bent resultaatgericht.
 • Je bent analytisch sterk, je houdt ervan om die ingewikkelde puzzel op te lossen.
 • Je bent flexibel, zelfstandig en je toont lef. Jij weet anderen te inspireren en te overtuigen.
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.
 • Door je leergierige instelling sta je open voor verdere ontwikkeling van jezelf en COPPA, in bijvoorbeeld thema’s als maatschappelijk verantwoord inkopen.

WIE ZIJN WIJ

COPPA is het inkoopadviesbureau op het gebied van inkoop in de zorg en overheid. Met ruim 80 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding.

Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes én gaan we eenmaal per jaar op citytrip met de hele organisatie.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden.

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kan halen, je continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een Academy dag waar collega’s en externe sprekers kennisdelen.

ONS AANBOD

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning (afhankelijk van je achtergrond & ervaring)

en bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 50/50 pensioenvergoeding, 25 vakantiedagen, een laptop & een telefoon én een OV-businesskaart. Daarnaast bieden wij je na je traineeship een leaseauto (jij kiest voor het reizen dat op dat moment het beste past).

Of je nu starter bent of al een aantal jaar werkervaring hebt, samen kijken we in welk rol jij het beste tot je recht komt: als Trainee, junior Adviseur of als Medewerker kenniscentrum? Wij dagen je uit in jezelf te investeren en de beste te worden op het gebied van inkoop en daar helpen we je graag bij!

AFSTUDEREN BIJ COPPA

Nog geen diploma op zak maar wel nieuwsgierig naar het inkoopvakgebied en de maatschappelijke bijdragen die je kan bieden binnen de Overheid? Bij COPPA hebben we jaarlijks plek voor een aantal afstudeerders. Samen bepalen we het onderwerp van je afstudeeronderzoek, daar waar jij warm van wordt en COPPA mee geholpen is. Leuk feitje, onze afstudeerders stromen (bijna altijd) na het behalen van hun diploma door naar ons traineeship, omdat ze gegrepen zijn door ons mooie vakgebied en de leuke organisatie die COPPA is! Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE 

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Iris Spanjer (Teamlead Kenniscentrum Overheid) op telefoonnummer 085 - 041 00 50. Voor vragen over het sollicitatieproces kan je contact zoeken met 1 van onze medewerkers Recruitment via telefoonnummer 085 - 041 00 50 of via werken@coppa.nl.

Je sollicitatie met CV en motivatie ontvangen wij graag via onderstaand sollicitatieformulier. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld.