PGGM

Solliciteer direct

Met het beheren van € 220 miljard heeft én voelt PGGM een grote verantwoordelijkheid. Het gaat tenslotte om de pensioengelden van miljoenen mensen. Help jij met het maken van inzichtelijke rapportages voor toezichthouders en pensioenfondsen? Join our team!

Jouw functie

Als Medewerker Reporting maak je, samen met je collega’s, digitale data toegankelijk voor stakeholders: de pensioenfondsen en toezichthouders. Zij krijgen hierdoor inzicht in de impact van de beleggingen, de rendementen op de investeringen en de duurzaamheid van de activiteiten van PGGM. Vaak doe je dit vóór de klant, soms samen mét de klant. Je denkt mee over de opzet van dashboards om deze inzichten te creëren in combinatie met huidige rapportages, en komt zo steeds meer te weten over datagebruik en tooling. Om naast een mooi product vooral een kwalitatief goed product te leveren, worden de activiteiten getoetst aan wet- en regelgeving. Wil jij er voor zorgen dat PGGM verantwoording kan afleggen over de prestaties van de vermogensbeheeractiviteiten? Solliciteer dan naar de functie van Medewerker Reporting!

Jouw verantwoordelijkheden in het kort:

 • Bouwen van dashboards in onder andere Microsoft PowerBI
 • Opzetten en uitwerken diverse interne en externe rapportages
 • Meedenken over de inzet van nieuwe technologieën voor het ontsluiten en rapporteren van data
 • Bijdragen aan procesverbeteringen

Jouw afdeling

Binnen PGGM Vermogensbeheer is de afdeling Reporting verantwoordelijk voor informatieverstrekking van de portefeuilles van pensioenfondsen aan de klanten en toezichthouders. Het team zet actief in op verdere automatisering en robotisering op basis van de laatste ontwikkelingen in de markt. Je 11 collega’s zijn echte professionals, die het leuk vinden om het beste product voor de klant te leveren. Alexander van Doorn is één van hen: “We gaan voor perfectie en zijn allemaal toegewijd aan het werk en betrokken bij het team. De sfeer is goed. Als je ergens niet uit komt, dan staat er altijd wel iemand op om je te helpen. Voor mij persoonlijk is het erg belangrijk dat ik deze baan goed kan combineren met mijn gezin. De kinderen naar school brengen of thuisblijven als er eentje ziek is, is nooit een probleem.”

Jouw profiel

Voor deze functie zoeken we een collega met een frisse blik. Bijvoorbeeld een starter op de arbeidsmarkt of iemand die vanuit zijn of haar eerste baan een volgende stap wil zetten. Wat jouw voorgeschiedenis ook is, het is wel belangrijk dat je affiniteit hebt met duurzaamheid, want dat is een belangrijk onderwerp binnen PGGM. Ook gaan we ervan uit dat je geïnteresseerd bent in de techniek achter de rapportages en daar meer van wilt weten.

Dit neem je ook mee naar je nieuwe baan:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding
 • Affiniteit met cijfers en de techniek achter data
 • Een leergierige instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • Een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • Een bruto maandsalaris in schaal 7 van de PGGM CAO
 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • Een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • Een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • Ruim 26 vakantiedagen.
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie:

Meryem el Ajjouri
Campus Recruiter