Voor goud gaan met Joël Beukers

Voor goud gaan met Joël Beukers

Joël Beukers is misschien wel Nederlands grootste fitnessgoeroe van het moment. Hij schreeuwt alles bij elkaar en is bekend van de welbekende slogans in zijn filmpjes. De meest bekende uitspraken van hem zijn ‘’Joël Beukers hieeeer’’, ‘’We gaan voor goud!’’, ‘’Scoopie erbij?!’’ en ‘’We breken heel de tent af’’. Zijn vlogs worden vaak bekeken en hij weet op deze manier een grote groep sportende mannen te bereiken. Samen met zijn trouwe compagnons ome Wutru (Wouter Smit) en neef Sam (Sam Hoogland) gaat Joël sporten in zijn eigen gym en maakt daar vlogs voor op internet. Het succes is te zien op zijn Instagram; 103 duizend volgers! Door zijn excentrieke persoonlijkheid heeft hij een ware marketingstunt neergezet. Hij verkoopt zijn eigen lijn met voedingssupplementen, sportkleding en voedings- en trainingsschema’s. We kunnen dus concluderen dat het goed gaat met de zaken bij Joël Beukers. Maar wat verdient een persoon als Joël Beukers zo’n goedlopende fitnesscarrière gecombineerd met vloggen?

Joëls voedingssupplementenlijn, beter bekend als Clean Nutrition, gaat als een speer. Deze supplementen worden massaal verkocht met als uitblinker zijn eigen pre-workout. Voor diegene die niet weten wat dit precies is: het is een voedingssupplement waardoor je tijdens het sporten meer energie krijgt. Deze pre-workout heeft hij dan ook massaal gepromoot in zijn eigen video’s. In een interview met Quote vertelde Joël in begin 2017 dat hij meer dan 1.000 potten van zijn pre-workout per maand verkocht. Deze potten kosten ongeveer 40 euro per stuk. Met een simpele rekensom komen we op een omzet van 40.000 euro per maand uit. Dit is exclusief de overige voedingssupplementen die Joël aanbiedt en ook veel verkocht worden. Naast clean-nutrition heeft de fitnessgoeroe ook zijn eigen app met meer dan 80.000 gebruikers en een eigen kledinglijn. Fitnessschema’s worden voor 70 tot 130 euro verkocht.

Zoals hiervoor te zien genereert dit alles een goed inkomen. Dit is ook te zien in zijn video’s wanneer hij zijn auto’s en sportapparatuur naar voren laat komen. Beukers heeft namelijk niet één maar twee auto’s. Een gouden Lamborghini Huracan en gouden Maserati Quattroporte. Het model Lamborghini Huracan wordt tweedehands aangeboden voor ongeveer 300.000 euro. De Maserati had in 2010 een nieuwprijs van 190.000 euro, echter het is niet bekend hoeveel Joël betaald heeft voor deze auto. Deze wagens hebben een metamorfose ondergaan naar de kleur goud, want dit past perfect bij zijn marketingstrategie. Naast zijn gouden auto’s heeft hij ook nog een garage vol gouden sportapparatuur. Op internet is (helaas) verder niet veel over het vermogen van deze man te vinden. Echter als we naar zijn auto’s kijken en naar zijn eigen (dan wel in een garage) sportschool, kunnen we toch wel concluderen dat het goed met hem gaat.

Door: Pieter ten Cate