Welkom in 2017!

Allereerst, nu het officieel nog mag, wenst de redactiecommissie al onze lieftallige lezers een fenomenaal nieuw jaar toe! Dat er maar veel studiepunten behaald mogen worden, veel borrels bezocht mogen worden en natuurlijk veel artikelen geplaatst en gelezen mogen worden!

De eerste dag van het nieuwe jaar in de éénentwintigste eeuw begon met een publiciteitsstunt in Amerika die al snel de gehele wereld over ging. In de nacht waarop vele ESV’ers in de Malle Babbe het nieuwe jaar aan het inluiden waren, werd er aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een ‘prank’ uitgehaald. Het Hollywood teken werd veranderd naar Hollyweed door middel van vlaggen die om de twee O’s heen waren gebonden.

Het is echter niet de eerste keer dat het teken wordt aangepast. In 1976 werd het teken ook al veranderd naar Hollyweed door de versoepeling van de wet tegen marihuana. De bewoners van Amerika hebben ook al Holywood, Go Navy, Save the Peak en Caltech mogen lezen bovenop de heuvel. De verandering van het teken op de eerste van januari belooft nog wat voor de rest van het jaar.

Dit jaar staat in het teken van nog meer positieve veranderingen, vanaf juni 2017 mogen providers geen kosten meer in rekening brengen voor het gebruik van het internet, bellen of sms’en in het buitenland (binnen de EU). Jammer genoeg hebben sommigen van ons dan de reis naar Athene er al op zitten, maar met Wi-Fi moeten we het ook wel redden. Het scheelt natuurlijk wel in de kosten in de zomervakantie, aangezien we dan al onze vakantiekiekjes zorgeloos op Instagram of Facebook kunnen plaatsen en natuurlijk wil iedereen die zo snel mogelijk bewonderen.

We kunnen rentevrij lenen bij DUO! Het rentepercentage is verlaagd naar 0 procent. De rentedaling geldt daarnaast ook voor oud-studenten die bezig zijn met het aflossen van de studieschulden. In dit geval kost geld lenen dus géén geld.

Voor degene onder jullie wiens hobby roken is, vanaf nu af aan worden alleen verpakkingen die voor 65% uit een afschrikwekkende foto bestaan geproduceerd, vanaf mei zullen alleen deze verpakkingen nog worden verkocht. Maar ach, het is januari en het goede voornemen: stoppen met roken is natuurlijk in werking getreden.

Voor nu zijn jullie allemaal weer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in 2017. Jullie kunnen ook dit jaar elke dinsdag en donderdag genieten van een nieuw artikel op de website. Alvast veel succes met de goede voornemens en de aankomende herkansingen en tentamens!

Namens de redactiecommissie 2016-2017,
Lieze Nijenhuis